Borgerlig vakthund

Borgerligheten har alltid varit en dominerande del i idé utvecklingen. Men tyvärr har denna ställning hotats under 1900-talet av en del flummigt vänstertänkande. Detta tänkande har också smugit sig in bland en del borgliga företrädare vilket gör att kristdemokraternas fd. partiledare Alf Svenssons visdomsord: ”Alla har en socialdemokrat sittande på sin axel” känns allt för relevanta.

Det behövs således en blogg som vågar peka på familjens självklara ställning och valfrihet i en tid när staten vill lägga sig i allt mer. Det behövs också en röst som påminner om att all välfärd kommer i från individer som tar egna initiativ i en tid där fler och fler accepterar det absurda i att facket skall ha en oinskränkt makt på arbetsmarknaden. Det behövs också en blogg som påminner om att landet behöver försvaras nu när även den borgliga regeringen gjort försvaret till en ”vanlig” budgetpost. Kort och gott det behövs en borgerlig vakthund som skäller när moder Svea  girar skutan allt för långt åt vänster…

9 Responses to Borgerlig vakthund

  1. Calle Fridén skriver:

    Det stavas ”borgerlig”.

  2. personalist skriver:

    Vänner och ideologiska motståndare.
    Jag får en del kommentarer på min stavning vilket gläder mig då jag får möjlighet att rätta till en del av de stavfel som rättstavningsprogrammen inte fångar in. Men för att det inte skall bli allt för tjatigt med små upprepande kommentarer från min sida om mitt lilla handikapp så väljer jag att redan här nämna att jag ”lider” av dyslexi.

    Det är ingen allvarlig åkomma, man dör inte av den. Men tyvärr gör den att man tappar en eller annan bokstav lite här och där. För det mesta går det bra men när man bloggar händer det att mans skriver ner några glada funderingar så där i all hast och då märks problemet lite mer än när man målmedvetet jobbar igenom en större text hemma på sin kammare. Hoppas att ni trots dessa små skavanker skall uppskatta mina infall på denna blåa blogg.

  3. Muerto skriver:

    Kan man inte köra bil bör man inte bli taxichaufför. Comprende?

  4. everettmcgill skriver:

    Självklart är du välkommen till bloggosfären. Om folk inte hittar mer att anmärka på än din stavning så får du väl vara ganska nöjd med dina inlägg.

  5. PROZAC skriver:

    Vänta lite nu…

    Vi styrs allt mer av EU och marknaden som är rakt igenom kapitalism… Våra politiker idag har inte mycket att bestämma över egentligen.

    den välfärd som vi ser, och som tyvärr är påväg att försvinna har byggts upp under en lång period då makten varit allt annat än blå.

    Men visst, en vakthund kan ju alltid behövas. 😉

    http://sthlmeternal.wordpress.com/

  6. giornale skriver:

    nice weblog!

  7. Tharand skriver:

    ”vågar peka på familjens självklara ställning och valfrihet i en tid när staten vill lägga sig i allt mer”

    Är det inte kristdemokraterna som lägger sig i? Personligen tycker jag att vuxna människor själva ska få ansvar för sina liv utan att staten lägger sig i, till skillnad från kd.

  8. biodlarn skriver:

    Fortsätt vakta! Jag försöker hjälpa till. Vi är nu västvärldens fattigaste medelklass. Över hälften av befolkningen klarar sig inte en månad utan att någon annan hjälper dem. Vi är det osjälvständiga, hjälplösa och otrygga folket som blivit uppfostrade att någon annan löser våra problem. Inte undra på att vi rasar i välståndsligan. Vill påpeka att vi inte är fattigast på grund av någon annans fel utan på att vi är de största finansiella idioterna. Vi behöver inte vara bättre för sossarna köper folks röster med bidrag. Så länge det går. Med en sådan befolkning kommer det inte att hålla så länge till. Vakna upp innan vi halkar efter ännu mer. Alla ni som fortfarande tycker vi är bäst på allting.

Lämna en kommentar